luni, 12 ianuarie 2009

O zi, flashuri...

O singura zi, mai multe genialitati, asa cum le spun eu discutiilor acestea nascute din flashuri de moment, discutii cu, trebuie precizat, un om care nu lucreaza in mass-media.

Asadar,

- pe timp de razboi Gaza, Israel, despre un alt razboi, de aceasta data cultural, din alta zona - detalii dand un click pe aici.

----------------------------------------------------

- pe aceeasi vreme de razboi, un material legat de aceeasi lume, insa de aceasta data cu legaturi si mai politice, scris absolut genial, de citit in lumea francofona, mai precis aici.

----------------------------------------------------

- in perioada de criza, un material pe teme culturale, pe care mi-ar fi placut sa-l fi vazut tratat (macar atat, daca nu la modul pe care mi-au cazut ochii azi) tot in lumea francofona...sau despre cum criza mondiala nu afecteaza viata (la modul traita si activa) culturala a francezilor, acolo unde "la culture affiche une santé insolente"(poftim inceput...of). Articolul este de citit pe Le Monde, sau mai bine spus aici.

----------------------------------------------------

- la final, insa nu in cele din urma, un text despre care am spus "foarte tare". O miscare foarte tare atat pentru NY Times, cat si pentru U2, mai precis Bono. Bono, editorialist - inceputul seriei aici. Si pentru ca surpriza pentru cineva fan Bono trebuia sa fie completa si motiv de bucurie, s-a gasit si varianta audio a acestui editorial, mai precis pentru Podcast. Prea tare, ce sa mai zic? Aceasta varianta ar fi de ascultat aici.

----------------------------------------------------

Toate aceste "genialitati", venite sub forma de pilule, in discutii care imi plac (pohte ce le pohtesc) cu un om (drag) de peste mari si tari, care, atunci cand vrea si poate (a se traduce prin e in forma) aduce intr-un singur loc lucruri frumoase. Multumesc, bursucule!

Niciun comentariu: